Go to Top

Ontdek De wereld van PieP

Niet uit een ei…
Eva Louise was gedachteloos wat aan het krabbelen in haar schetsboek, toen daar ineens een kuiken tevoorschijn kwam. ‘PieP, daar ben ik dan!’ Het was PieP het kuiken.

PieP bleek al gauw heel speciaal. Hij komt dan ook niet uit een ei… Er volgden nog veel meer dieren uit haar potlood. Zij gingen een eigen leven leiden en werden vriendjes met elkaar. En zo ontstond er een hele nieuwe wereld. De wereld van PieP!

Wil je de avonturen van De wereld van PieP meebeleven? Zo mis je niets:
Als je lid bent van facebook ga je naar www.facebook.com/dewereldvanpiep en klik je op ‘vind ik leuk’. Ook op twitter kun je met PieP praten. Ga daarvoor naar @DewereldvanPieP.

Hoofdpersonen 
PieP

Ze zeggen dat ik een kuiken van formaat ben. Daar bedoelen ze toch een groot denker mee? Ook ben ik ontdekkingsreiziger. Mijn grootste ontdekking is, dat niet iedereen denkt zoals ik. Wat zijn dieren en mensen soms moeilijk te begrijpen! Laatst kreeg ik een goeie tip van Pien: ‘Je moet niet alles letterlijk nemen, PieP.’ Daar was ik heel blij mee en ik heb het gelijk toegepast (zie bovenste regel).

Verder eet ik alle informatie over chemie en natuurkunde. Niet letterlijk natuurlijk. Het geeft me een veilig gevoel als ik begrijp hoe de wereld werkt. Daar denk ik veel over na, over alles eigenlijk…

Ja, ik ben best wel een dromer. Ze zeggen ook dat ik een hele trouwe vriend ben, en altijd eerlijk. Laatst nog, dat Pien vroeg wat ik van haar nieuwe ketting vond. Ik hoop wel dat ze snel weer tegen me wil praten…
Oh ja, en ik heb autisme.

Pien

Ik kan genieten van schoonheid in al haar vormen. Vlinders, bloemen, een mooi schilderij, daar wordt ik heel gelukkig van. PieP is mijn beste vriend. Al begrijpen we soms niets van elkaar. Maar met wat geduld lossen we het gelukkig altijd weer op.

Nog meer vriendjes:
PieP en Pien hebben nog veel meer vriendjes: Bas het big, Karlijn het konijn en Siem het schildpad zul je ook regelmatig tegen komen. En zo nu en dan maken zij natuurlijk ook nieuwe vriendjes.